The Happiness Factory Blog

maandag 3 februari 2014

4e Geluksuitdaging – Positief taalgebruik

 

Elke week geeft Dennis Fredrickx in een kort filmpje van 60 seconden of minder een nieuwe opdracht mee waar je gedurende de daarop volgende week mee aan de slag kunt. Ga de uitdaging aan, en werk zo gedurende gans 2014 aan je eigen geluk!

De vierde opdracht luidt als volgt:

Schrap de ‘ja maar’ uit je woordenboek, focus op datgene waar je ‘meer’ van wil hebben ipv op datgene waar je ‘minder’ van wil hebben. Geef aan wat er ‘goed’ is ipv te hameren op wat er ‘niet goed’ is.
Kortom, focus op een positief taalgebruik.

De woorden die je gebruikt, zijn een weergave van je denkpatronen. Het leuke is dat dit ook in de andere richting werkt: wanneer je bewust positieve woorden gaat gebruiken, gaat je denkpatroon zich daar ook op instellen.
En wanneer je denkpatroon positiever wordt, zal je steeds meer gefocust zijn op het goede, het positieve, en de kansen en mogelijkheden rond je.

Bewust kiezen voor positief taalgebruik, kan dus het begin zijn van een zeer positieve spiraal!

Bovendien is het inbrengen van positief taalgebruik niet zo heel moeilijk. Let even op de woorden die je gebruikt, en herformuleer daar waar nodig je zinnen. Zorg er zo steeds voor dat je verder bouwt op het voorgaande dat gezegd werd. Dus geen ‘ja maar’, want dan blok je het vorige net af. Een ‘ja en’ is dan veel beter op z’n plaats.
Zorg er ook voor dat je met je taalgebruik jezelf steeds richt op de kansen en mogelijkheden ipv te hard de nadruk te leggen op wat er nu nog niet goed genoeg is.
Zo bied je ruimte en creëer je mogelijkheden.

 

Ik ben alvast nieuwsgierig wat dit positieve taalgebruik jou gaat brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten