The Happiness Factory Blog

woensdag 26 februari 2014

7e Geluksuitdaging – De gelukshormonen laten stromen

 

Elke week geeft Dennis Fredrickx in een kort filmpje van 60 seconden of minder een nieuwe opdracht mee waar je gedurende de daarop volgende week mee aan de slag kunt. Ga de uitdaging aan, en werk zo gedurende gans 2014 aan je eigen geluk!

De zevende opdracht luidt als volgt:

Zorg ervoor dat je elke dag van deze week minstens 30 minuten fysiek actief bent!

Fysiek actief zijn, is misschien wel het meest rechtlijnige pad naar een gelukkig gevoel. Door fysieke activiteit gaan er bepaalde hormonen in je bloed stromen, en die geven je een goed gevoel. Denk maar aan wat ze noemen de “runners high”.

Fysiek actief zijn, betekent echter niet dat je nu plots fanatiek moet gaan sporten. Als je er maar voor zorgt dat je door verschillende activiteiten je hartslag iets verhoogt en je ademhaling iets zwaarder wordt, ben je al voldoende actief om het effect van de ‘gelukshormonen’ te voelen.
Dat kun je dus evenzeer opwekken door eens de fiets te nemen in plaats van de auto, de trap in plaats van de lift, of een eindje te gaan wandelen.

Het klinkt misschien als een heel eenvoudig trucje waarmee je op korte termijn via je lichaam je gemoedstoestand kunt beïnvloeden – en in zekere zin is het dat ook wel –, toch is er ook een lange termijn effect aan verbonden. Want als je door je fysieke activiteit in een betere gemoedstoestand komt, krijg je zo ook meer mentale ruimte om ook andere dingen te doen die je geluk nog verder stimuleren. Zo kom je dus in een positieve spiraal, en kun je je regelmatige fysieke activiteit aanzien als het tikje dat het vliegwiel van geluk draaiende houdt.

Bovendien werk je dan niet alleen aan een gelukkiger leven, maar zeker ook aan een gezonder leven!

Veel plezier met al je activiteit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten