The Happiness Factory Blog

zondag 19 januari 2014

De tweede geluksuitdaging

 

Elke week geeft Dennis Fredrickx in een kort filmpje van 60 seconden of minder een nieuwe opdracht mee waar je gedurende de daarop volgende week mee aan de slag kunt. Ga de uitdaging aan, en werk zo gedurende gans 2014 aan je eigen geluk!

De tweede opdracht luidt als volgt:

Start vanaf deze week met een geluksdagboek: noteer 3 momenten per dag waarin je echt geluk hebt mogen ervaren!

Dit is een opdracht die in heel veel wetenschappelijke studies rond geluk is uitgevoerd en haar nut heeft bewezen.
Door jezelf te trainen in het herkennen van gelukkige momenten, ga je ze dieper en meer bewust ervaren. Jezelf de uitdaging opleggen om er bijvoorbeeld elke dag opnieuw 3 te vinden, stimuleert je bovendien om extra aandachtig te zijn voor ook maar de kleinste sprankeltjes van geluk. Zo ga je er uiteindelijk ook naar leven: je realiseert je bijvoorbeeld op een bepaald moment in de dag dat je nog maar twee geluksmomenten hebt ervaren. Dat kan net de trigger zijn om heel ontvankelijk te zijn voor dat derde moment.

Als je daarnaast je geluksmomenten op een attractieve manier vastlegt, wordt het ook nog eens leuk om achteraf terug te kijken wat je allemaal hebt meegemaakt. Dat kan de extra geluksboost zijn die je op sommige – slechtere – momenten wel eens kunt gebruiken.

Deze uitdaging heeft dus twee effecten:

  1. Je traint jezelf om meer gefocust, bewust en gelukkiger in het leven te staan.
  2. Je bouwt een dosis aan “reserve-geluk” op!

 

Heel veel succes met deze tweede geluksuitdaging, en deel zeker opnieuw al je belevingen en ervaringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten