The Happiness Factory Blog

zondag 26 januari 2014

De derde geluksuitdaging

 

Elke week geeft Dennis Fredrickx in een kort filmpje van 60 seconden of minder een nieuwe opdracht mee waar je gedurende de daarop volgende week mee aan de slag kunt. Ga de uitdaging aan, en werk zo gedurende gans 2014 aan je eigen geluk!

De derde opdracht luidt als volgt:

Volg het nieuws deze week eens minimaal of helemaal niet!
Niet op televisie, niet via het web, niet via een app’je, niet via de radio, niet via een krant, …

Geluk wordt sterk beïnvloed door een positieve ingesteldheid. Die positieve ingesteldheid aanhouden, is best lastig wanneer je permanent wordt overspoeld door allerhande negatief nieuws.
En jammer genoeg is het merendeel van alles wat in het nieuws en/of het journaal terecht komt echt wel negatief getint. Een bomaanslag hier, een oorlog ginder, een zwaar ongeval daar, … allemaal gigantisch dramatisch. De vraag is alleen hoe dikwijls je jezelf daarmee moet confronteren.

Het is niet dat je wereldvreemd moet worden of de problemen moet negeren. Het is alleen wel dat een overvloed aan negatief getinte nieuwsberichten je ook maar één zijde van de werkelijkheid laat zien. Want in je dagelijkse leven is er veel meer dan alleen de ellende waarmee we geconfronteerd worden in het nieuws.

Heb dus eens wat minder oog voor het negatieve (nieuws), en wat meer oog voor het positieve (nieuws) om je heen. Je wereld zal er ineens een stuk kleurrijker uitzien!

Heel veel succes, en blijf zeker je ervaringen delen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten