The Happiness Factory Blog

woensdag 1 februari 2012

Denk verder dan wat je ziet!

Enkele weken geleden kwam ik toevallig dit filmpje tegen op YouTube:


Ik moet zeggen dat ik er vol bewondering naar keek!
Door die verwondering deelde ik het filmpje dan ook met een paar van mijn contacten.

Ik was al bijna even verwonderd over de reacties die ik terug kreeg op het filmpje.
Het maakt blijkbaar iets los bij mensen.
Even een reflectie...


YouTube barst van de filmpjes waar je vol verwondering naar kunt kijken, of waarbij je helemaal kunt wegdromen. Iedereen zal zo wel zijn eigen voorkeuren en favorieten hebben. Sommigen kijken vol verwondering naar filmpjes over de meest verbazingwekkende plekjes van onze aarde, anderen kijken heel geanimeerd naar avontuurlijke of spectaculaire kwajongensstreken die overlopen van de fun (en dan vooral de fun die de makers eraan beleefd hebben).

In veel gevallen is het echter niet zonder reden dat die filmpjes ons aanspreken. We ontdekken er iets in dat we misschien wel in ons eigen leven ontbreken of in vraag stellen.
Zo zullen sommigen misschien beginnen dromen dat ze zelf die verre reizen konden maken, of zullen anderen zich afvragen waarom hun leven niet zo avontuurlijk of vol fun is.

We moeten nochtans verder durven kijken dan wat we zien.

Zo is het op zich helemaal niet erg om eens een keertje weg te dromen. Dat hebben we zelfs nodig. We kunnen er inspiratie, moed en energie mee bijtanken, en kunnen zo weer door in ons 'gewone' leven. Of misschien geeft het ons net zodanig veel energie, dat we werkelijk iets gaan veranderen in ons leven en die droom echt gaan nastreven.
Zolang het neerkomt op een zoektocht naar inspiratie, geniet er dan met volle teugen van!

Wanneer het wegdromen eerder een wrang gevoel achterlaat, dan is dat een zeer sterk signaal dat je niet mag wegsteken!
Dat wrang gevoel geeft uitdrukking aan het feit er iets niet helemaal goed zit in je leven. Om te weten wat dat dan precies is, moet je verder durven kijken dan alleen het meest voor de hand liggende. Je hoeft dus niet direct je rugzak te nemen en op een avontuurlijke reis te vertrekken.

Denk verder dan wat je ziet:
Als je zo'n filmpje ziet van gasten die als belangrijkste bestaansreden hebben om te genieten van zonsopgang tot zonsopgang, vraag jezelf dan eens af waar zij van dromen. Misschien heb jij wel net die dingen in je leven die zij missen in dat van hun. 
Ga langs de andere kant wel op zoek naar die elementen die je zelf ook nog mist, en streef daarbij naar een "en-en" scenario. 
Raar of zelden moeten we ons ganse leven helemaal omgooien om te verkrijgen wat we echt willen.

Ons leven is het geheel van wat zich dag na dag heeft opgebouwd. Daar moeten we respect voor hebben en dat moeten we waarderen. Het kan wel zijn dat in die opbouw bepaalde elementen sterker ontwikkeld werden dan andere. Wil je dat terug in evenwicht brengen, dan komt het er niet zozeer op aan om alles van tafel te vegen en opnieuw te beginnen. Het komt er dan op aan om te zoeken naar die dingen die je nog extra wil toevoegen.

Als je op de mooiste plekjes van deze planeet wil komen, hoef je daarom niet noodzakelijk je job op te geven. Als je meer avontuurlijke 'hang-outs' wil hebben, moet je daarom geen spijt hebben dat je eerder voor een 'residentieel' leventje hebt gekozen.

Het is geen "of-of" benadering, het is een "en-en" benadering, waarbij jouw "en-en" elementen je nu net uniek maken.
Niemand zal in zijn leven die elementen verenigen die net voor jou belangrijk zijn en net bij jou passen.
Die unieke combinatie maakt dat je je ook helemaal niets hoeft aan te trekken van "hokjes-kenmerken", verwachtingspatronen of clichés.

Wil jij als absolute IT-nerd heel fashionable door het leven gaan en een zwaar alternatieve sport beoefenen?
Wil jij in een maatpak en met een piekfijn kapsel staan headbangen op heavy metal muziek?
Wie houdt je tegen?

Jouw combinatie maakt jou uniek!

Of zoals Ernest Hemingway het zei:
"Every man's life ends the same way. It is only the details of how he lived and how he died that distinguish one man from another."



.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten