The Happiness Factory Blog

dinsdag 16 oktober 2012

Maatschappelijk Verantwoorde Projecten

Alhoewel ik niet echt fan ben van de term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (want zijn diegenen die geen MVO-beleid hebben of hadden dan per definitie onverantwoord??), maak ik er toch een afgeleide vorm van voor eigen gebruik: de Maatschappelijk Verantwoorde Projecten!

The Happiness Factory stelt zichzelf hiermee als doel om een aantal projecten op te zetten, te coördineren en te onderhouden waarbij THF zelf niet onmiddellijk een winstvoordeel behaalt, en waarbij we wel de maatschappij dienen door 'happiness' breder te verspreiden en voor iedereen toegankelijk te maken.

Sinds enkele weken kun je deze projecten opvolgen via het overzichtje in de nieuwe "Projects" rubriek op de THF website: http://www.thehappinessfactory.be/Projects/



Op dit moment zijn er 3 projecten gedefinieerd, waarvan er 2 een internationaal karakter hebben.
Even een kennismaking:

Connecting Happiness Around The Globe:
The Happiness Factory staat in verbinding met heel wat internationale 'happiness' spelers, waaronder "Delivering Happiness at Work" vanuit San-Francisco, USA en "The Happiness Institute" vanuit Sydney, Australië.
Sinds september 2012 heeft THF hier het initiatief genomen om al deze spelers van over de ganse wereld te verenigen!

Zo ontstaat er een groot kennisnetwerk waarin we eenvoudig en snel informatie en ervaringen kunnen uitwisselen en delen.
Zo kunnen we onze lokale activiteiten nog sterker maken doordat we nu vanuit een zeer brede ervaring en achtergrond kunnen spreken. Hierdoor kunnen we steeds heel specifieke en sector gerelateerde voorbeelden en oplossingen aanreiken voor allerlei problemen en uitdagingen.

Tegelijk zijn zulke internationale uitwisselingen steeds enorm inspirerend! Via deze weg houden we dan ook onszelf scherp en gefocust.

Zo bouwt The Happiness Factory dan ook verder aan zijn reputatie om hét expertisecentrum op het vlak van 'toegepaste happiness' te worden en te blijven!
En daar kan dan de ganse maatschappij mee van genieten.

Start to Happiness:
Bewust sturen en werken op 'happiness' blijft in België nog steeds redelijk onbekend en onbesproken. Dit zowel voor de privé-sfeer als zeker ook in een professionele context.

Om die onbekendheid en onbesprokenheid te doorbreken, start The Happiness Factory in november met het Start to Happiness programma: een programma dat toegankelijk is voor iedereen, en waarin we zullen bewijzen dat bewust omgaan met en werken aan je eigen 'happiness-level' indrukwekkende gevolgen kan hebben op je prestaties en performantie.

Al wat je moet doen om het effect daarvan zelf te ondervinden, is gedurende 3 weken in november een bepaalde 'happiness-routine' aannemen. Via een introductiesessie aan het begin van deze 3 weken, ontdek je wat deze routine precies inhoudt. Ik kan je al wel verklappen dat het om heel eenvoudige zaken gaat die perfect te integreren zijn met je huidige functie en leventje.

Bovendien wordt dit programma je volledig gratis aangeboden!

Ga de uitdaging aan, je hebt er helemaal niets bij te verliezen!
(behalve een kans om gelukkiger te worden)

Meer info nodig? Surf naar: http://www.thehappinessfactory.be/Projects/StartToHappiness.shtml , of mail naar info@thehappinessfactory.be

Crowdsourcing: Geluk in't echt:
Zoals al in het eerste project aangehaald, kennen velen van ons de voordelen niet van bewust te sturen en bezig te zijn met je eigen geluk, en met het geluksniveau binnen het bedrijf/organisatie.
Voorbeelden vanuit een internationale context kunnen daarbij zeker helpen om eens wat verder te kijken dan onder onze eigen kerktoren en wat daar gebruikelijk is.

Daarnaast zijn er nu ook al heel wat positieve voorbeelden te vinden!
Mensen en bedrijven die - misschien zonder dat ze het weten - heel hard werken aan het 'geluk' van hun mensen. Ook vanuit deze alledaagse voorbeelden van dingen die nu al goed lopen en mooie voorbeelden zijn, kunnen we heel veel leren.

Met dit 'crowdsourcing' project willen we deze voorbeelden boven water krijgen. Op een hele toegankelijke wijze voorbeelden aanreiken wat de verschillende mogelijkheden zijn om op 'geluk' te kunnen werken. Dit niet vanuit een theoretische benadering, maar net vanuit de praktijk de voorbeelden voor zich laten spreken.

Dit project kreeg recentelijk nog een extra stimulans, doordat Dennis Fredrickx van The Happiness Factory werd gevraagd om 'featured contributor' te worden bij "punnky.com". Punnky staat voor Positive Uplifting News Netwerk, en is een nieuwe website die vanaf het einde van dit jaar operationeel zal zijn. De betrachting van deze web-community, want Punnky wil meer zijn dan alleen maar een lees-platform, bestaat erin om positief nieuws en stimulerende voorbeelden over allerlei vormen van bedrijfsculturen de wereld in te sturen!
De voorbeelden vanuit dit project zullen dan ook op punnky.com gepubliceerd worden!

Ik houd jullie alvast op de hoogte over de lancering van dit nieuwe platform!



Om af te sluiten ook nog even een praktische noot:
Tot nu toe waren alle posts op deze Inspiflectie-blog één grote familie.
Vanaf nu zullen de posts ook de nodige 'labels' ('tags') meekrijgen, zodat wie slechts geïnteresseerd is een van deze projecten, eenvoudig alle bijbehorende posts kan opsporen.

We will keep you posted!
The Happiness Factory
http://www.thehappinessfactory.be
info@thehappinessfactory.be


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten