The Happiness Factory Blog

dinsdag 18 januari 2011

Het beste in jezelf

Paul Potts is ondertussen bijna een fenomeen.
Toch blijft het verhaal van zijn ontdekking een prachtige inspiratiebron:Een doodgewone man, met een doodgewone job, die ergens wel een talent heeft, maar dat eigenlijk niet wil toegeven. Het zijn trouwens een paar van zijn vrienden die hem voor de wedstrijd hebben ingeschreven. Hijzelf vond dat hij niet goed genoeg was om hieraan deel te nemen.
Zenuwachtig en overvallen door de show en alles wat daar mee te maken heeft, stap hij het podium op.
De jury is eerst totaal niet overtuigd. Tot hij zijn eerste noten zingt.
De zaal keurt het onmiddellijk goed, de jury weet niet wat hen overkomt. En naarmate het lied op z'n einde loopt, houden de emoties iedereen in hun greep.
De staande ovatie van het publiek en de volledig open, ontvankelijke blikken van de jury spreken boekdelen, de woorden "this was a complete breath of fresh air" verwoorden dan ook alles.
En dat allemaal in een paar minuten tijd!

Dit is dan ook het mooiste voorbeeld van wat coaching voor iemand kan betekenen. We bezitten allemaal een talent, we bezitten allemaal dingen waar we in kunnen uitblinken. Het komt er alleen op aan om het pad te effenen zodat deze verborgen talenten volledig tot uiting kunnen komen.
In het geval van Paul Potts was de push om hem te laten deelnemen aan deze wedstrijd voldoende. Vanaf daar was zijn weg gestart, en groeide hij uit tot een wereldberoemde artiest.

Niet bij iedereen zal het op dezelfde wijze kunnen en moeten gebeuren. Dat is dan ook de kracht van coaching: een specifieke weg zoeken die er voor zorgt dat het beste in jezelf naar boven komt!

Wat heb jij nog nodig om je talenten verder te cultiveren?


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten