The Happiness Factory Blog

donderdag 19 september 2013

Waarom 90 kilometer lopen?

IMG_3470
Op vrijdag 13 september 2013 heeft The Happiness Factory deelgenomen aan de Night Run in het Rivierenhof te Deurne. Met 10 ‘happy-runners’ hebben we elk het parcours van 9 km afgelegd en dus in totaal 90 kilometer overbrugd.

Maar waarom zou je als bedrijf / als groep – in de striemende regen en op een zeer modderig parcours – 90 kilometer willen overbruggen?

Redenen zijn er in overvloed…

‘Gelukkig zijn’ is niet iets dat je zomaar overkomt. Het is iets dat je zelf in de hand kan werken. Wetenschappelijk onderzoek van over de hele wereld heeft ons daar al veel inzicht in verschaft.
The Happiness Factory brengt die inzichten samen en vertaald deze naar het dagelijkse leven in de vorm van begeleidingstrajecten voor individuen en teams, gericht op ontwikkeling en groei.
Zo is het dan ook belangrijk dat we zelf doen wat we prediken (onze ‘walk your talk’ waarde!).
Een deelname aan de Night Run was een fantastische opportuniteit om weer een aantal happiness-principes in praktijk te brengen:
  • De Night Run is een uniek loop-event waarbij competitie helemaal niet centraal staat. De sfeer, het plezier van het lopen en de entourage rond het parcours zijn veel belangrijker. De Night Run licht dan ook spontaan heel wat vrolijke gezichten op!
    -> Dit is duidelijke de Fun-factor!
    IMG_3457 - kopie (2)
  • Iedereen die langer dan 30 minuten loopt, kent wel de ‘runners-high’: je lichaam maakt endorfines en cortisones aan die je een natuurlijk gevoel van vreugde en blijdschap geven. Dit versterkt de Fun-factor nog verder, en je komt daardoor ook in een vorm van flow terecht!
  • De Night Run is meer dan zomaar eventjes lopen. Het is een onderdeel van de Energizer Night Races, waardoor je door je inspanning ook een bijdrage levert aan het One Million Lights programma (http://onemillionlights.org).
    Door je deelname draag je dus bij aan het grotere geheel en aan een betere wereld! –> That’s PositivEnergy!
    Positive_energy_footer
  • Je loopt niet in alleen, je loopt in groep. Je helpt elkaar en moedigt elkaar aan. Zelfs in de voorbereiding van deze Night Run hebben er een aantal lopers samen getraind. Hiermee wordt de onderlinge verbondenheid (nog verder) gestimuleerd!
    Ook na de deelname is het een bron van verbondenheid, want elke deelnemer heeft weer een fantastisch aanknooppunt om met anderen te delen.
  • En tot slot is de Night Run uiteraard een sportief evenement, waardoor elke deelnemer gestimuleerd wordt om zelf ook actief te zijn. Een actieve levensstijl gaat hand in hand met een gezonde levensstijl. En dat is dan weer een heel belangrijk ingrediënt voor je persoonlijk geluk.
Kortom, door deze deelname aan de Night Run werden er weer heel wat factoren geactiveerd die bijdragen aan ieders geluk!

The Happiness Factory dankt dan ook zijn 10 ‘happy-runners’ en de supporters die zij hebben meegebracht!

IMG_3461

2 opmerkingen:

  1. Zie ons daar eens staan blinken, wat een geweldig initiatief. Ik doe alvast mee met het volgende. Een ander idee dat ik heb is de nieuwjaarsduik, wat is er beter om je jaar te starten, dan een duik in het water die je een adrenalinestoot van jewelste geeft!

    Groeten van Sven (die in het midden)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Sven, wat een geweldig idee...maar zullen we eind oktober eerst even oefenen? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen