The Happiness Factory Blog

dinsdag 3 april 2012

Pay it forward!

Deze beelden zal iedereen - wielerliefhebber of niet - de afgelopen dagen wel gezien hebben:


Een heel eenvoudig en heel puur moment van intense vreugde!

De media smulden van deze beelden, en de dag erna werd er dan ook nog heel veel over gesproken en geschreven. Bovendien kwam er dankzij de hoofdsponsor van Tom Boonen en radiozender MNM nog een vervolg aan dit verhaal: een ontmoeting tussen Tjorven Cleenewerck (de jongen in het filmpje) en Tom Boonen:
http://www.deredactie.be/permalink/1.1263157

Op die manier kregen we al een voorsmaakje van wat er ons op donderdag 26 april 2012 te wachten staat!



Velen hebben wel eens de film "Pay it forward" en/of het gelijknamige boek gelezen, waarin een schooljongen met een heel eenvoudig idee de wereld wil verbeteren:
Verricht voor 3 willekeurige personen telkens een goede daad, en verwacht er helemaal niets voor terug. Het enige dat je in ruil vraagt, is dat elk van die personen de keten verder zetten en zelf ook voor 3 willekeurige personen een goede daad verrichten.

Het is een heel eenvoudig idee, het kost niets, het breidt heel snel uit, en iedereen wordt er beter en gelukkiger van!
Te mooi om waar te zijn?

Toch niet!
Op donderdag 26 april 2012 is het de "Pay it forward day"!
Een dag waarop we er heel bewust op kunnen letten om eens iets goed te doen voor een ander. Zelfs kleine dingetjes kunnen zo tot een groot effect leiden. Betaal eens de koffie van iemand die achter je in de rij staat aan te schuiven, help iemand die een paar handen te kort heeft bij het boodschappen doen, geef je paraplu aan iemand die anders door de regen zou moeten lopen,...
Mogelijkheden en ideeën genoeg.
Het vraagt alleen even aandacht om er bewust bij stil te staan, en zo de talloze kansen te zien en ze ook aan te grijpen.

Bovendien help je er niet alleen die andere persoon mee. Door te geven of een goede daad te schenken, investeer je in het leven en verhoog je ook je eigen geluksgevoel.
Geluk werkt namelijk heel aanstekelijk, en als jij mensen oprecht blij maakt, zul je jezelf ook blijer en beter voelen!

Je hoeft die stelling helemaal niet zomaar aan te nemen. Ga gerust experimenteren! En ontdek zelf wat er gebeurt als jij het "pay it forward" principe hanteert!
(en daar hoef je echt niet mee te wachten tot 26 april!)



Zie ook op http://www.payitforwardday.com



.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten