The Happiness Factory Blog

maandag 26 maart 2012

Earth Hour 2012



Op 31 maart 2012 is het weer Earth Hour, de grootste actie voor het klimaat ter wereld.
Meer nog: het is dé grootste wereldwijde actie tout court. Net zoals vorig jaar zullen weer honderdduizenden Belgen hun lichten doven gedurende één uur.
Dit jaar vraagt het WWF om meer te doen: overschakelen naar een energieleverancier van groene energie. Want de gevolgen van de klimaatverandering worden elk jaar zichtbaarder.



Een beetje geschiedenis:
Alles is begonnen in 2006 in Sydney. WWF Australië had toen het lumineuze idee om de mensen te vragen gedurende één uur alle lichten te doven en daarmee aan te tonen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen de klimaatverandering.
Een jaar later deden reeds 2,2 miljoen mensen en meer dan 2000 bedrijven mee aan de actie in Sydney.
In 2008 waren dat al 500 miljoen mensen, verspreid over 400 steden in 35 landen.
In 2011 zagen we dankzij Earth Hour hoe honderden miljoenen mensen in meer dan 135 landen gedurende een uur het licht uit deden. In België alleen namen 750000 families deel aan de actie. 324 steden en gemeenten en 671 bedrijven, waaronder Coca Cola, Allianz, PricewaterhouseCoopers, HSBC, IKEA, Canon, Hilton en McDonalds.

Earth Hour wordt georganiseerd door het WWF.
De missie van het WWF is het nalaten van een leefbare planeet aan de toekomstige generaties waar mens en natuur in harmonie kunnen samenleven. Om dat doel te realiseren kan iedereen zijn steentje bijdragen.

Earth Hour is dat ene moment op het jaar wanneer heel de wereld samenspant voor hetzelfde doel!

Meer info en registreer jouw deelname op: www.wwf.be/earthhour


Met The Happiness Factory ondersteunen we Earth Hour, omdat we volledig overtuigd zijn van het achterliggende gedachtegoed, en omdat het een bewijs is dat het mogelijk is om als individu de wereld een klein beetje beter te maken.

Every individual has the power to change the world we live in!





.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten