The Happiness Factory Blog

maandag 17 oktober 2011

Gelukkig zijn

Gelukkig zijn...
Waar leg je de nadruk op? Op "gelukkig" of op "zijn"?
Als je de klemtoon legt op "gelukkig", komen deze 2 woorden meer over als een wens naar het geluk.
Als je de klemtoon legt op "zijn", komt het meer over als het geluk dat je vindt door simpelweg "te zijn".

Het geluk vinden door "te zijn", dat is waar volgende animatie ook over gaat:


Van alle blogstukjes die al op deze Inspiflectie-blog zijn verschenen, vormt dit een mooie samenvatting:



  • Volg je hart: Doe die dingen waar je een echte passie voor hebt, en/of waarbij het goed en juist voelt dat je ze doet.
  • Bekijk de dingen vanuit verschillende perspectieven en sta open voor nieuwe invalshoeken: Niemand heeft de waarheid in pacht, en slechts heel weinig mensen zullen met opzet de foute dingen doen. Bekijk de dingen eens vanuit een ander standpunt, zoek altijd naar meerdere alternatieven, en sta er voor open dat dit wel eens tot nieuwe ideeën zou kunnen leiden of dat anderen je nieuwe ideeën aanreiken.
  • Ga door het leven als een één-jarig kind: Kinderen hebben een fantastische verwondering en ontdekkingsdrang. Ga terug in hun schoenen staan, laat je elke dag opnieuw verwonderen door de kleine dingen.
  • Draag zorg voor je omgeving en voor jezelf: Zowel de mensen om je heen als de natuur en de omgeving hebben een heel belangrijke invloed op wie jij bent en hoe jij je daar bij voelt. Kies dit alles zorgvuldig uit, en draag er daarna zorg voor.
    Wees bovendien ook altijd je eigen beste vriend. Er zijn genoeg invloeden en mensen om je heen die je kunnen kwetsen, dus hoef je het vooral niet zelf te doen.
  • Stel doelen en dromen in je leven: Als je niet weet waar je heen wil, zal je schip altijd blijven zwalpen over de oceaan. En zelfs al kun je nog meer genieten van de reis dan van de aankomst, een richting zal je altijd helpen.
  • Wees actief: Laat de zuurstof door je aderen stromen, laat je hart bonzen, geniet van de adrenaline, cortisone en endrofines die je lichaam aanmaakt tijdens een inspanning. Actief zijn helpt je altijd om de dingen in perspectief te zien en te plaatsen.
  • Ga voor elke uitdaging en wees blij om wie je bent: Wanneer je je zwakkere punten of angsten onder ogen ziet, en deze heel duidelijk naar voren brengt, kunnen net die zwakkere punten of je angsten je sterke kanten worden. Net zoals elke sterkte ook een zwakte is.
    Met dit in het achterhoofd, zie je ook dat het geen zin heeft om jezelf te vergelijken met anderen. Je bent wie je bent, en je bent vooral uniek!
  • Heb oog voor het grotere geheel en laat je niet afstompen door TV: Brainless onderuitgezakt voor TV liggen, kan misschien leuk zijn. Aandacht hebben voor wat er zich echt om je heen afspeelt, cultuur of een goed boek, kan zoveel meer inspiratie geven.
  • Wees positief en dankbaar: De kracht van positief denken en handelen is immens groot. Negatieve gedachten, en negatief taalgebruik zullen je helemaal onderuit halen. Positieve gedachten en positief taalgebruik laten je groeien. Je zegt wat je bent, en je doet wat je zegt, dus kun je er maar beter voor zorgen dat het positief is.
    Die positieve geest gecombineerd met de verwondering van een één-jarige, kan resulteren in een diepgewortelde dankbaarheid.
  • Wees gelukkig: De meest waardevolle en belangrijke tip van allemaal: om gelukkig te zijn, wees dan vooral gelukkig!
    En de verklaring hiervoor is eenvoudig: Energy flows where the intention goes!

Over elk van deze puntjes is al wel iets verschenen de Inspiflectie-blog.
Snuffel wat rond en je zult het beslist terugvinden.
Of wanneer je specifiek naar iets op zoek bent,  laat het dan even weten, en dan help ik je heel graag verder!



.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten