The Happiness Factory Blog

zondag 19 juni 2011

"Attitude is Altitude"

Dat attitude belangrijker is dan kennis of ervaring, is al door velen om- en beschreven. Nochtans zien we dagelijks - in bijvoorbeeld selectieprocedures - dat er toch nog een groot verschil is tussen dat ideaalbeeld en de keuzes die gemaakt worden in de harde realiteit.
Soms lijkt het dan wel alsof we de ideologie ondersteunen wanneer we in een filosofisch of profilerend gesprek zitten, en het dan plotsklaps terug vergeten wanneer we met onze 2 voeten in de realiteit komen.

Dat zijn dan de momenten wanneer jonge sollicitanten, met een hoog potentieel en jammer genoeg beperkte werkervaring, enerzijds te horen krijgen dat ze overgekwalificeerd zijn, en anderzijds horen dat ze te weinig relevante ervaring kunnen voorleggen...
Zonder de rekruteurs te willen viseren, geef ik dit als voorbeeld omdat het zo sprekend het onevenwicht beschrijft tussen attitude en ervaring.

Daarnaast zijn er continu en in elke richting voorbeelden te vinden waar de juiste attitude van doorslaggevend belang kan zijn, en dus van veel hogere waarde is dan gelijk welke kennis of gelijk welke ervaring.

Het ongelooflijke, schitterende en vooral inspirerende verhaal van Nick Vujicic kan hopelijk bijdragen om onze kijk op het belang van attitude bij te stellen. Of zoals Nick Vujicic het zelf aangeeft:
"Attitude is Altitude!"


Om het verhaal volledig te bevatten, kan ik niemand beter aan het woord laten dan Nick Vujicic zelf:



De beelden spreken voor zich, de quotes zijn onwaarschijnlijk sterk.

Dit lijkt me een perfect voorbeeld van hoe jouw eigen attitude jouw levenspad kan bepalen.

Hoe kijk jij naar de dingen?
Hoe wil jij door het leven gaan?
Wie wil jij zijn?

Jouw eigen kijk op die dingen zal bepalend zijn. Jouw eigen attitude zal het verschil maken.

En dat Nick met zijn levenspad en zijn attitude miljoenen mensen over heel de wereld kan inspireren, vat hij prachtig zijn samen in nog een tot de verbeelding sprekende oneliner:
"Motivation gets you through the day, inspiration lasts a lifetime."

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten