The Happiness Factory Blog

woensdag 9 november 2016

Wees niet bang voor de boze wolf


Voor een trainingsloopje moest ik even over een slechter verlicht pad door wat weilanden en een stukje bos. 2 dames stonden aan het begin van het paadje, met de fiets aan de hand, hevig met elkaar in gesprek. Ik vermoed dat het moeder en dochter was. Waar het precies over ging, kon ik niet ontcijferen, maar toen ik er voorbij liep, hoorde ik de oudste van beide zeggen: "Als diene mens hier kan doorlopen, kunnen wij er toch ook wel door fietsen!".
Ze zijn me echter nooit gevolgd of voorbij gereden.

De eerste keer dat ik angst van zo dichtbij kon vaststellen. Moeder en dochter die het blijkbaar te risicovol vonden om 's avonds over een minder verlicht stukje weg te rijden.
Erg toch dat zulke gesprekken een realiteit zijn.

Dat angst leeft in een wereld die overspoeld wordt door terrorisme, onduidelijke oorlogen, en allerlei onzekerheden (zoals ontwaken in een Trump-wereld), wist ik ergens wel, en toch blijft het bijzonder confronterend om die angst van zo dichtbij te voelen omwille van een simpel paadje.

Jammer, want gelukkig leven, is vrij kunnen leven. Vrij van angst.

Angst kan allerlei vormen aannemen, en is zeker ook in het professionele leven een feit.
Angst dat je niet goed genoeg bent of tekort schiet.
Angst dat je ver- of beoordeeld zal worden.
Angst om ten volle voor jezelf op en uit te komen.
Angst om echt te creëren en in de wereld te zetten datgene waar jij voor staat.
Angst om succesvol of gelukkig te zijn (vanuit de gedachte dat het onmiddellijk zal verdwijnen vanaf je het hebt).

Angst houd je vooral tegen, en onderdrukt je. En zolang jij er niet in slaagt om je diepst gewortelde angsten te overstijgen, zal je altijd onderdrukt blijven.
Zelf-sabotage.

Als je er geen prioriteit van maakt om je onderhuidse, misschien zelfs onbewuste, angsten weg te werken, zal er altijd iets blijven knagen, en zit je op een pad recht richting burn-out.
Want gelijk hoeveel moeite je dan ook doet, hoeveel uren je ook investeert, of hoe hard je ook werkt, als er angsten zijn die je pad blokkeren, zelfs maar een heel klein beetje, zal je altijd blijven worstelen om de impact of vrijheid te creëren die jij echt verdient!


Wil je hier meer over weten, of verder verkennen hoe jij jezelf afremt in je professionele leven, dan is het Happy Business programma van The Happiness Factory misschien wel iets voor jou.
Neem alvast contact met me op, en dan kunnen we de mogelijkheden verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten