The Happiness Factory Blog

woensdag 12 juni 2013

Ter loops

Weet jij wat de snelste manier is om een gevoel van ‘gelukkig zijn’ te ervaren?

Velen van jullie denken dan misschien direct aan pillen, medicatie of andere genotsmiddelen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook wel snel werken, al is dat niet wat ik hier wil bespreken. Bovendien is het ook niet echt een duurzame vorm van geluk, en zo dan ook niet echt wenselijk.

Langs de andere kant kom je met die redenering wel heel dicht in de buurt!
Maar waarom van die stoffen innemen als je ze eigenlijk ook gewoon zelf kunt aanmaken?
En dan kom je – inderdaad – uit bij SPORT!

Sporten laat letterlijk heel wat adrenaline, cortisone en endorfine in je lichaam circuleren, en laat dat laatste nu toevallig ook de bijnaam “gelukshormoon” hebben.
Sporten is daarnaast ook nog zeer gezond voor lichaam en geest, dus ook zeker duurzaam te noemen.

En wat goed is voor je geluk, is goed voor The Happiness Factory!

Wij gaan dan ook de uitdaging aan, en slaan aan het sporten!

Op vrijdag 13 september 2013 wordt er de Energizer Night Run gelopen in het Rivierenhof te Deurne (Antwerpen). Een loopje van 9 kilometer in het pikdonker, met een hoofdlampje als persoonlijke verlichting.
Dat is duidelijk eens iets anders dan de standaard loopwedstrijden/events, en daardoor een mooi gelegenheid om de loopschoenen nog eens uit de kast te trekken.
The Happiness Factory zal dan ook met een ploegje van ongeveer 10 personen vol overgave deelnemen aan dit event, onder het motto: “Omdat sporten gelukkig maakt ;-)”

Wil je er meer over weten, neem dan zeker een kijkje op de website van de organisatie: http://www.energizernightrun.be/

Wil je zelf ook het instant geluk van lopen/sporten ervaren, dan is dit een ideale periode! Want:

  • De Night Run is nog voldoende ver weg om je op een verantwoorde wijze klaar te stomen om deel te deelnemen (bekeken vanop het moment van schrijven ;-) ).
  • De lente lijkt nu echt wel begonnen te zijn, en de zomer staat voor de deur. Het weer is dus al een extra motiverende factor om actief te zijn.
  • Juli en augustus staan voor de deur, en bij de meeste bedrijven breekt er dan toch een net iets rustigere periode aan. Misschien een mooi moment om met je collega’s wat aan sport te doen op de dode uurtjes. Dat is niet alleen goed voor jezelf, het stimuleert ook nog eens de teamgeest.
  • Nu beginnen (of een nieuwe impuls geven), helpt om de noodzakelijke basis te leggen zodat je het ook in de herfst-/wintermaanden kunt volhouden.

Kortom, rationele, medische en geluks-redenen genoeg om nu actief te zijn!
En wij bij The Happiness Factory doen alvast wat we zelf prediken!

Tot loops!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten